sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tahmeat pekaani-toffee muffinssit


Löysin tällaisen herkullisen Leila bakar -ohjelmasta tutun Leilan reseptin netistä, minkä nimi on Leilas sticky pecan cupcakes, ja halusin kokeilla sitä. Tein tietysti taas vähän omia twistejäni ja muutoksiani.:-)

Ensin valmistetaan toffeekuorrutus:

Sulatetaan 75 g voita, 3 rkl hunajaa ja 0,75 dl fariinisokeria kattilassa ja annetaan kuplia paksuhkoksi siirapiksi muutama minuutti. Sitten toffee otetaan pois lämmöltä. Voidellaan muffinssivuoat voisulalla ja jaetaan toffee vuokiin suunnilleen tasan. Tein tästä ohjeesta 12 kpl keskikokoisia muffinsseja.


Pilkotaan 125 g pekaanipähkinöitä pienemmiksi ja lisätään ne vuokiin toffeen päälle. Nam, näitä pähkinöitä ja toffeeta voisi syödä ihan sinänsäkin!

Sitten valmistetaan taikina:

Vatkataan 2 kananmunaa, 1,5 dl erikoishienoa sokeria ja 1 tl vaniljasokeria valkeaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulatetaan 75 g voita ja lisätään siihen 0,5 dl maitoa. Tämän jälkeen voi-maitoseos lisätään nauhana munasokerivaahtoon ja sekoitetaan samalla. Ei kannata sekoittaa kovin rajusti, jotta kuohkeus säilyy.


Sekoitetaan 2,5 dl vehnäjauhoja, 2-3 rkl hyvälaatuista, tummaa kaakaojauhetta (oma lisäykseni),  0,5 tl kanelia ja ripaus suolaa keskenään. (Itse jätin leivinjauheen pois ja tuli silti ihan semi-kuohkeita, mutta jos tahtoo, niin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu 1,5 tl leivinjauhetta. Alkuperäisessä ohjeessa on myös neilikkaa.) Lisätään kuivat aineet siivilän läpi käännellen varovasti munasokerivaahtoon. Lisätään taikina vuokiin tasaisesti. Tasoittelin lusikalla taikinan vielä tasaiseksi vuo'issa.

Paistetaan muffinsseja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.


Ota hieman jäähtyneet muffinsit pois vuoasta ja käännä ylösalaisin niin, että pähkinät tulevat pinnalle.


 

Sulatetaan n. 100 g valkosuklaata vesihauteessa koristeeksi muffinssien päälle. Laitetaan vähän jäähtynyt sula valkosuklaa pursotinpussiin (käytin minigrip-pussia, johon tein kulmaan pienen reiän) ja pursotetaan muffinssien päälle.



Täytyy sanoa, että näistä tuli kyllä ehkä yksi lemppariresepteistäni! Kokeilkaa ja kertokaa mielipiteenne! :)


Terveisin Sonja

Kuvat copyright: Samuli Turunen

2 kommenttia:

  1. Nam, vaikuttaapa herkulliselta! Ja mahtavat valokuvat - peukut siis myös Samulille.

    Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla reseptiä! ;) Ja kerron Samulille. -Sonja

      Poista