Yhdistetään kulhoon 2 dl maitoa (käytin rasvatonta) ja 2 rkl sitruunamehua ja annetaan maidon hapattua viitisen minuuttia. Tämä kuulostaa oudolta, mutta toimii taikinassa! Jossain ohjeessa maito hapatettiin valkoviinietikalla.
Sekoitetaan sillä aikaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 2 rkl hienoa sokeria (itse käytin puolet fariinisokeria), 1/2 tl ruokasoodaa, 1 tl leivinjauhetta ja n. 1/2 tl suolaa keskenään.
Sekoitetaan hieman kokkareituneeseen maitoon 1 kananmuna, minkä jälkeen lisätään kuivat aineet ja sekoitetaan taikinaksi. Lisätään vielä vajaa 1 rkl hunajaa ja 2 rkl sulatettua voita tai margariinia taikinaan ja sekoitetaan.
Paistetaan pienellä paistinpannulla kullanruskeiksi pannukakuiksi molemmilta puolin voissa tai öljyssä. Lettupannulla saisi ihania, kivoja, pieniä, pyöreitä pannukakkuja, mutta itse en omista sellaista (vielä!).
Itse söin näitä vauvojen hedelmäsoseen kanssa, jossa oli banaania ja muita hedelmiä. Tietenkin, jos tahtoo oikein herkutella, niin vaahterasiirappia ja kermavaahtoa kylkeen! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti