Niinkuin lupailin, niin tässä postauksessa kerron teille, miten syntyi pikkuveljeni angry birds -synttärikakku ja cupcakesit.
En ikävä kyllä ottanut työvaiheista kuvia, koska en tiennyt vielä silloin, kun näitä tein, että aloittaisin joskus leivontablogin. :) Mutta tuossa on lopputuloksista kuvat.
Pikkuveljeni on siis vannoutunut angry birds -fani, joten lupasin tehdä hänelle synttärikakun angry birds space -teemalla. Piti tehdä myös cup cakesejä, koska vietettiin sekä kaverisynttärit että sukulaissynttärit erikseen. Cup cakesit maistuivat kavereille ja sukulaiset saivat nauttia täytekakusta.
Cup cakesit leipoi äitini porkkanakakun tapaisesta reseptistä ja minä koristelin ne. Possu-cup cakesit koristelin siten, että levitin tuorejuustokuorrutetta kuppikakun päälle ohuelti. Värjäsin valkoista vaniljamassaa vihreällä pastaväritipalla ja kaulin ohueksi noin 2 mm paksuksi levyksi. Pöydälle massan alle laitoin tomusokeria, jotta massa ei tarttuisi pöytään. Painoin juomalasilla sopivan kokoisia ympyröitä massasta. Kärsän tein pienestä vaahtokarkista painamalla keskelle. Silmät tein pienistä määristä valkoista sokerimassaa. Korvat ovat vihreitä irtomakeisia, sellaisia "herne, maissi, paprikoita", jos tiedätte :D. Korvat kiinnitin pienellä määrällä tomusokerikuorrutetta. Piirsin kulmakarvat, silmän mustuaiset ja kärsän sieraimet mustalla elintarviketussilla. Sitten nostin koko homman kuppikakun päälle.
Punaisten lintu-kuppikakkujen pohjan tein samoin kuin vihreän. Sitten lisäsin valkoisen vatsan valkoisesta sokerimassasta. Sivelin vähän vettä väliin, jotta pysyivät kiinni. Silmät leikkasin myös valkoisesta ohueksi kaulitusta sokerimassasta. Kulmakarvat ja töyhtöt ovat hedelmärakeita ja nokka samoja irtomakeisia kuin possun korvat, mutta vain keltaisia ja kiinnitetty tomusokerikuorrutteella.
Kuppikakkuihin sain ideoita tästä hauskasta levottomasta youtube-videosta: http://www.youtube.com/watch?v=h5pxW4YOUwE :D
Kaakaokakku suklaamousse- ja vadelmatäytteellä:
Kakkureseptinä käytin hieman mukailtua Ullan unelmakakun tästä reseptistä:
Tein vain tuon 25 cm halkaisijaltaan olevan kakun. Eli:
7 kananmunaa ja 2,5 dl erikoishienoa sokeria vaahdotetaan valkeaksi vaahdoksi. Yhdistetään toisessa astiassa 3,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 3 rkl tummaa kaakaojauhetta. Lisätään kuivat aineet varovasti käännellen munasokerivaahtoon. Kannattaa lisätä jauhot siivilän läpi, ettei tule paakkuja.
Paistoin kakun voidellussa 25 cm irtopohjavuoassa. Uunin alatasolla 175 astetta ja noin 40 minuuttia. Kun kakku oli jäähtynyt, leikkasin sen kolmeen kerrokseen. Sitten Ullan ohjeiden mukaisesti vuorasin vuoan kelmulla ja laitoin alimman pohjan siihen ja kostutin sen appelsiinimehulla.
Täytteeksi tuli siis suklaamoussea ja valkosuklaamoussea ja vadelmamarmeladia (200-250 g). Pienensin suklaamoussereseptiä, koska tein vähemmän kakkua kuin Ulla:
3 dl vispikermaa vispataan vaahdoksi ja siihen sekoitetaan 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 100 grammaa vesihauteessa sulatettua tummaa leivontasuklaata sekä 1/4 dl sokeria. Liotetaan 3 liivatelehteä kylmässä vedessä. Kiehautetaan pari ruokalusikallista vettä ja liotetaan puristetut liivatelehdet siihen. Kaadetaan liivateseos nauhana samalla sekoittaen kermaseokseen.
Tein valkosuklaamoussen muistaakseni samalla reseptillä, mutta vaihdoin tumman suklaan tilalle vain leivontavalkosuklaata. Ullan reseptissä valkosuklaamousseen tulee vaniljarahkaa tuorejuuston tilalle.
Lukekaa täyttöohjeet tuolta Ullan unemakakun sivuilta. :)
Kakun pintaan sokerimassan alle levitin mansikkakreemin:
150 grammaa voita, 1,5 tl vaniljasokeria, 3/4 dl mansikkasosetta (löytyi kesän jäljiltä omasta pakastimestani :) ) ja noin 375 grammaa tomusokeria vaahdotettiin vain keskenään.
Muotoilin täytettyä kakkua vähän reunoistaan pyöreämmäksi veitsellä veistelemällä varovasti. Koristelin kakun vaniljan makuisella sokerimassalla. Ensin koko kakun päälle punainen ohueksi kaulittu massa. Sitten mustasta naamio, jonka päälle silmät valkoisesta massasta. Vatsa myös valkoisesta. Sokerimassojen väliin laitoin vähän kuin liimaksi hyvin ohuesti mansikkakreemiä. Nokka on tehty porkkana -cup cakesistä, jonka muotoilin nokan muotoiseksi. Tähän kävisi tietenkin mikä vaan kuppikakku tai muffinssi. Päälle levitin ensin ylijäänyttä valkosuklaamoussea ja sitten keltaiseksi pastavärillä värjäämääni sokerimassaa. Viivan piirsin mustalla elintarviketussilla.
Nam! Kyllä meni kaupaksi koko kakku. :)
- Sonja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti